Menu
Sluit
Vita Opleidingen BV
Gildenveld 49-53
3892 DD Zeewolde
Postbus 114
Tel: 0031 (0) 36 522 49 50
Route

Extra bij- en nascholingen

Extra bij- en nascholingen bij Vita Opleidingen B.V.

De komende seizoenen staan er een aantal interessante, leerzame en actuele bij- en nascholingen op de agenda. Wij geven graag extra informatie over deze nieuwe collegedagen.

De onderwerpen die aan de orde komen:

Vrijdag 5 oktober 2018 - Hartaandoeningen en het gebroken hart syndroom
Tijdens deze dag wordt ingegaan op de verschillende hartafwijkingen. Bijvoorbeeld Cardiovasculaire problemen en aangeboren hartafwijkingen. Wat is het verschil tussen angina pectoris en een hartinfarct en hoe is dat te herkennen? Ook wordt aandacht besteed aan hart-gerelateerde problemen zoals vaatziekten, hartklepaandoeningen, de ziekte van Reynaud en Myocarditis en het gebroken hart syndroom.

Docent: De heer J. Noorlander - Methodoloog/Ontoloog
 
Vrijdag 9 november 2018 - Multiple Sclerose en Myasthenia gravis
De ziekte Myasthenia Gravis is een aandoening van het centraal zenuwstel, maar is tevens een aandoening die leidt tot het niet of onvoldoende functioneren van de spieren. Het beloop van deze ziekte kan geleidelijk optreden. Deze zaken komen tijdens dit college uitgebreid aan de orde.

Docent: De heer drs. R.B.E.M. van Nistelrooij, Arts.
 
Vrijdag 14 december 2018 - Huid- en huidziekten
De huid is ons grootste orgaan. Veel voorkomende problemen zoals gordelroos, psoriasis en wratten zijn bij iedereen bekend. Maar tijdens deze dag wordt ook veel aandacht besteed aan  het onderscheid tussen een onschuldige huidafwijking zoals eczeem en moedervlekken en ernstige aandoeningen zoals  melanomen en sclerodermie. 

Docent: De heer drs. R.B.E.M. van Nistelrooij, Arts.
 
Vrijdag 15 maart 2019 - Verschil tussen reuma en fibromyalgie
De oorzaken van reuma zijn (nog) niet bekend, en het is in de meeste gevallen niet te genezen. Reuma is niet alleen een ziekte van oudere mensen, ook kinderen kunnen het krijgen. 
Fibromyalgie betekent letterlijk "pijn in bindweefsel en spieren". Fibromyalgie veroorzaakt pijn, stijfheid en vermoeidheid. Het is niet duidelijk waardoor fibromyalgie wordt veroorzaakt. De problemen en verschillen worden tijdens dit college uitgediept.

Docent: De heer dr. H.F. Dankmeijer, Biofysicus
 
Vrijdag 4 oktober 2019  - Depressieve stoornissen
Een sombere bui heeft iedereen wel eens, maar als een gedeprimeerde stemming de overhand krijgt wordt het tijd om er iets aan te doen. Jaarlijks krijgen steeds meer volwassenen en kinderen te maken met een depressieve stoornis (zelf of in hun omgeving). Dit college behandelt  het beloop, de klachten en de voor- en nadelen van de verschillende behandelingen en medicijnen.

Docent: De heer J. Noorlander - Methodoloog/Ontoloog
 
Zaterdag 16 november 2019 - Ziekte van Alzheimer (een vorm van dementie)
De Ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende oorzaak van dementie. Tijdens dit college worden de verschillende fasen en het beloop van de Ziekte van Alzheimer besproken, wat gebeurt er in de hersenen, welke gedragsveranderingen en angsten zijn te verwachten en wat zijn de verschillen met andere soorten dementie.

Docent: De heer dr. J. Schulpen, Arts en Chief Medical Officer Novellas International SEMEA (Southern Europe, Middle East & Africa).
 
Al onze bij- en nascholingen zijn Medisch, Psychosociaal en/of Vakgericht goedgekeurd

Informatie
Meer informatie: www.vitaopleidingen.nl/bij-en-nascholing, info@vitaopleidingen.nl of 036 5224950.
Aanvragen Studiegids 2018-2020: info@vitaopleidingen.nl of 036-5224950.
 
Algemeen
  • Locatie:                                 Vita Opleidingen B.V., Gildenveld 49-53, 3892 DD  Zeewolde
  • Collegetijden:                     10.00 – 17.00 uur.
  • Prijs:                                      € 115,00/dag inclusief lesmateriaal
  • Haal- en brengservice:   Amersfoort CS – Zeewolde v.v. € 25,00/dag
  • Broodjeslunch:                 € 9,75/dag
Kijk ook hier