Menu
Sluit
Vita Opleidingen BV
Gildenveld 49-53
3892 DD Zeewolde
Postbus 114
Tel: 0031 (0) 36 522 49 50
Route

Extra bij- en nascholingen

Extra bij- en nascholingen bij Vita Opleidingen B.V.

De komende seizoenen staan er een aantal interessante, leerzame en actuele bij- en nascholingen op de agenda. Wij geven graag extra informatie over deze nieuwe collegedagen.

De onderwerpen die aan de orde komen: 
 
Vrijdag 27 november 2020 - Angst  

Angst is een emotie veroorzaakt door een waargenomen of vermeende bedreiging en die leidt meestal tot vermijding of ontwijking daarvan. Angst wordt beschouwd als een basaal overlevingsmechanisme, als reactie op een specifieke prikkel, zoals pijn of dreiging van gevaar. Dit laatste kan, bij een confrontatie met die prikkel, een vecht- of vluchtreactie tot gevolg hebben. Bij extreme vormen van angst kan verstarring optreden. Angst brengt daarmee een stuwkracht teweeg die lichamelijke en emotionele problemen kan veroorzaken. Dit college gaat dieper in op het begrip angst en de bijbehorende fysiologische processen.

Docent: De heer H. Kluitenberg, Natuurgeneeskundige, Iriscopist, Levend- (en droog) Bloed Analist

Vrijdag 4 december 2020 - Depressieve stoornissen  

Depressie is een stemmingsstoornis die zich kenmerkt door een verlies van levenslust of zware neerslachtigheid. Het is een aandoening die de stemming en de gevoelens raakt. Men kan ondergedompeld raken in somberheid en verliest interesse in mensen en de dingen om zich heen. Genieten kan men niet meer. Een depressie gaat vaak gepaard met een lichamelijke aandoening waarbij depressie een symptoom is maar ook sociale – en omgevingsfactoren kunnen een depressie veroorzaken. Dit college behandelt het beloop, de klachten en de voor- en nadelen van verschillende behandelingen en medicijnen.

Docent: De heer J. Noorlander, Methodoloog/Ontoloog

Vrijdag 15 januari 2021 - Huid en huidziekten

Er bestaan zoveel verschillende huidziekten met allemaal een andere oorzaak en symptomen. Ook niet altijd makkelijk van elkaar te onderscheiden. Sommige huidproblemen verdwijnen vanzelf weer maar anderen zijn blijvend en sommige zijn zelfs zeer ernstige aandoeningen. In dit college worden de verschillende huidproblemen en -ziekten behandeld. De symptomen en specifieke kenmerken worden besproken maar ook hoe onderscheid gemaakt kan worden tussen een onschuldige huidafwijking of een ernstige aandoening.

Docent: De heer drs. R.B.E.M. van Nistelrooij, Arts

Vrijdag 5 februari 2021 - Hormonen, de turbo van (het) leven  

Het lichaam maakt hormonen aan die allerlei functies van het lichaam regelen en processen beïnvloeden. Zo kunnen organen gestimuleerd of juist afgeremd worden. Op deze manier kunnen langlopende lichaamsprocessen beïnvloedt worden. Zoals de groei of de rijping van cellen. Als het gaat om sneller werkende processen waarbij snelle actie vereist is dan wordt dit aangestuurd door de spieren.  Dit college gaat dieper in op de turbo van het leven en de uitwerking daarvan op het lichaam.

Docent: De heer J. Noorlander, Methodoloog/Ontoloog

Vrijdag 19 februari, zaterdag 20 februari, vrijdag 26 februari of zaterdag 27 februari 2021 - Vaccinatie - alle ins en outs

Tijdens dit college worden de volgende punten behandeld, toegelicht en uitgediept:Werking van het immuunsysteem.
 • Vaccineren wat is het doel
 • Werking van het immuunsysteem op de vaccinatie
 • Hoe wordt een vaccin samengesteld om het beoogde doel te bereiken
 • Welke ingrediënten zijn nodig
 • Voor- en nadelen van vaccinatie
 • Vaccinatie als onderdeel van een breder wereldbeeld
 • Nevenwerking op de korte en lange termijn
 • Interactie tussen vaccineren en medicijngebruik
 • Fysieke aspecten en symptomen
 • Het huidige RNA vaccin en de mogelijke invloed op het menselijk lichaam
 • Gevolgen bij toekomstige organisatie van onze maatschappij
 • Waarom moeten mensen bij o.a. Covid-19 vaccin twee keer ingeënt worden
 • Waarom moeten vaccins diepgevroren worden bewaard en waarom moeten verschillende vaccins op verschillende temperaturen bewaard worden en is dat bij alle vaccins zo
 • Wat gebeurt er als je niet wilt vaccineren
Docent: De heer dr. J. Schulpen, Arts en Chief Medical Officer Novellas International SEMEA (Southern Europe, Middle East & Africa)

Vrijdag 19 maart 2021 - Het bewegingsapparaat  

Het bewegingsapparaat is het orgaansysteem waardoor mensen zich kunnen voortbewegen, bestaande uit een passief en een actief gedeelte. Het betreft hier ziekten aan spieren, pezen, bindweefsel, kraakbeen, gewrichten, gewrichtskapsel, bursae en bot. Aandoeningen van deze structuren gaan gepaard met pijn en belemmering van de normale bewegingsmogelijkheden. Deze aandoeningen vallen veelal onder de degeneratieve aandoeningen waarbij in rust minder pijn wordt ervaren. Aandoeningen aan het bewegingsapparaat zijn de meest gemelde beroepsziekten in Nederland.

Docent: De heer dr. J. Schulpen, Arts en Chief Medical Officer Novellas International SEMEA (Southern Europe, Middle East & Africa)

Vrijdag 16 april  2021 - Overdruksyndroom en bindweefselziekten

Het overdruksyndroom is een in Nederland anno 2020 relatief onbekend syndroom dat leidt tot chronische pijn en werkt invaliderend.

In België is er meer aandacht voor de aandoening, waardoor veel Nederlanders zich tot Belgische artsen wenden om zich te laten testen op het overdruksyndroom. Het wordt ook wel idiopathisch cerebrospinaal drukdysregulatiesyndroom genoemd en gaat vaak gepaard met de aanwezigheid van Tarlov-cysten, die dezelfde symptomen geven als het syndroom. Het betreft een oplopende druk in het ruggenmergkanaal van onbekende oorsprong waardoor ruggenmergvocht in de zenuwen geperst wordt. Dit heeft onder andere uitval verschijnselen tot gevolg maar ook POTS, overprikkeling en veel pijnklachten. De symptomen komen overeen met SOLK problemen zoals CVS/ME.

Docent: De heer drs. R.B.E.M. van Nistelrooij, Arts


Vrijdag 21 mei 2021 - Slapen

Slapen is een van de eerste levensbehoeften. We brengen gemiddeld een derde deel van ons leven slapend door. Het is letterlijk en figuurlijk bijtanken en een slaapgebrek heeft dan ook negatieve gevolgen voor onze gezondheid.  Bij 41 procent van de mensen met slaapproblemen is het zelfs dusdanig dat het de slaapproblemen het dagelijks functioneren compleet in de weg staan. En ruim 59% ondervindt bij de dagelijkse activiteiten verschillende belemmeringen door slaapgebrek. De opmerking “een uurtje slaaptekort maakt je al ziek” wordt daarom ook flink onderschat. Na een week slecht slapen werkt het immuunsysteem al niet meer goed en dit heeft ernstige gevolgen voor de lichamelijke gezondheid en het emotionele en mentale welbevinden. Het college Slapen behandeld de slaapproblematiek en de uitwerking ervan op ons lichamelijke, mentale en emotionele gezondheid inclusief de verschillende oorzaken en reguliere behandelmethodieken.

Docent: De heer drs. R.B.E.M. van Nistelrooij, Arts
 
Al onze bij- en nascholingen zijn Medisch, Psychosociaal en/of Vakgericht goedgekeurd
Informatie
Meer informatie: www.vitaopleidingen.nl/bij-en-nascholing, info@vitaopleidingen.nl of 036 5224950.
 
Algemeen
 • Locatie:                                 Vita Opleidingen B.V., Gildenveld 49-53, 3892 DD  Zeewolde
 • Collegetijden:                     10.00 – 17.00 uur.
 • Prijs:                                      € 115,00/dag inclusief lesmateriaal
 • Haal- en brengservice:   Amersfoort CS – Zeewolde v.v. € 25,00/dag
 • Broodjeslunch:                 € 9,75/dag