Menu
Sluit
Vita Opleidingen BV
Gildenveld 49-53
3892 DD Zeewolde
Postbus 114
Tel: 0031 (0) 36 522 49 50
Route

Examen verantwoording

Verantwoording examen Vita Opleidingen B.V.


Er wordt gegoocheld met allerlei examensystemen die het aanlokkelijk moeten maken om zich voor een bepaalde studie in te schrijven. Vaak worden daarin per college tussentijdse toetsen gegeven dan wel van tevoren examenvragen vrijgegeven die men uit het hoofd kan leren. Dit soort praktische examenvormen zijn gericht op zogenaamde woordjeskennis en niet op het begrijpen van een complex systeem dat ‘mens’ heet. Wij van Vita Opleidingen B.V., gaan er vanuit dat een goed therapeut zijn werk uitsluitend kan doen als hij de eenheid van het systeem begrijpt en de verbanden tussen de verschillende systemen en de processen kan leggen.


Kwaliteit en bewustzijn bij Vita Opleidingen B.V.

De kwaliteit van het menselijk bestaan als geheel doorgronden, bewust worden en dat gegeven toetsen aan het eind van de opleiding, is in onze ogen de enige mogelijkheid tot een verantwoorde praktijkvoering. Dit kan uitsluitend als in een eindexamen de geïntegreerde kennis tot bewustzijn is gekomen.

“Maar hoe weet ik dan wat ik moet leren uit al die syllabi en boeken?”. Goede vraag. Bij Vita Opleidingen B.V. krijgt de student op het laatst een samenvatting met daarin beschreven welke leerdoelen belangrijk zijn om te leren. Hieruit worden ook de examenvragen gemaakt. Let wel: het is geen copy-paste! Nadenken, kennis en kunde verbinden, daar gaat het om bij het examen. Er wordt tevens, op verzoek, een Aziatische (Chinees) vertaling gemaakt van het examen om ook voor deze studenten genoeg ondersteuning te bieden tijdens het examen.

Duidelijk mag dus zijn dat Vita Opleidingen B.V., met meer dan 20 jaar ervaring, haar studenten in dit proces aan alle kanten bijstaat om ons slagingspercentage van meer dan 98% te continueren.
Slagingspercentage van meer dan 98%